Tiedotteet

Syyskokouskutsu 2019

JÄSENMAKSUT 2019

Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut lähetetään vuoden vaihteessa. Ensisijaisesti maksulaskun tiedot lähetetään Omakissa-palvelun kautta jäsenen sähköpostiin. Mikäli ei ole tiedossa sähköpostiosoitetta tai Omakissassa on valittuna vaihtoehto "Paperilasku", saa jäsen maksutiedot kirjepostissa. Perhejäsenen lasku postitetaan samassa kuoressa varsinaisen jäsenen laskun kanssa. Älä siis maksa jäsenmaksua etukäteen, ilman viitettä tai edes viime vuoden viitteellä. Käytä uudessa laskussa olevaa viitettä ja maksa viimeistään 31.1.2019. Näin toimien pysyt jäsenenämme seuraavankin kalenterivuoden ja saat kaikki jäsenedut mukaan lukien Turokatti- ja Kissa-lehden. Muista, että jäsenmaksu pitää olla maksettu näyttelyyn ilmoittautuessa. Ilmoitathan myös mikäli nimesi muuttuu tai osoitteesi vaihtuu. Jäsenmaksun myöhästymisen tai virheellisen postiosoitteen takia saamatta jääneitä lehtiä ei lähetetä jälkikäteen. Kaikissa jäsenmaksuun liittyvissä kysymyksissä voi jäsenrekisterinhoitajaan ottaa yhteyttä, mieluiten sähköpostilla jasenet@turok.fi

Eläinlääkäripäivystys Varsinais-Suomessa


Varsinais-Suomen kunnat järjestävät yhteisen lemmikkieläinpäivystyksen koko Varsinais-Suomen alueella. Pieneläinpäivystystä hoitaa 01.01.2018 alkaen Raisiossa sijaitseva Eläinsairaala Evidensia Vettori, osoitteessa Purokatu 3, 21200 RAISIO. Päivystysklinikalla on nykyajan vaatimusten mukaiset laitteet ja hoitomahdollisuudet.

Eläinsairaala Evidensia Vettori www-sivut x

Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero: 0600 124 44 (0,50 €/min + ppm)

Miksi rotukissa maksaa

Tämä info on tarkoitettu sinulle, kissarakas ihminen, joka olet aikeissa ostaa kissan. Haluaisit rotukissan, mutta ihmettelet miksi kissa on niin kallis? Seuraavassa hieman asiatietoa siitä, mistä rotukissan ostaja maksaa.

Naaraskissa, jolla kasvattaja teettää pennut, on usein vakuutettu ja sitä käytetään näyttelyissä, jotta sen arvo kasvatukselle selviäisi. Ennenkuin voi kasvattaa rotukissoja, tulee liittyä rotukissayhdistykseen, hankkia kasvattajanimi ja tehdä sopimus, jossa sitoutuu noudattamaan rotukissajärjestön laatimia sääntöjä kasvatuksessaan. Paperityöhön kuluu paitsi aikaa myös rahaa. Toisaalta tämä kaikki on tarpeen turvaamaan kissan ja kissan ostajan etua kasvatustoiminnassa.

Naaraskissan ollessa sopivan ikäinen, sille on löydettävä uros. Uroksen omistajalle maksetaan astutusmaksu, joka yleensä on noin viidesosa pennun hinnasta. Ennen astutusta naaras suositellaan testattavaksi FeLV:n ja FIV:n varalta. Testit ovat kalliita, mutta ehkäisevät tautien leviämistä astutusten kautta. Uroksen matkakulut maksaa yleensä naaraan omistaja.

Onnistuneen astutuksen jälkeen alkaa onnellinen odotus, joka yleensä, muttei aina sujuu ilman hankaluuksia. Jos ongelmia ilmenee on turvauduttava eläinlääkärin apuun. Synnytyksen lähestyessä on varauduttava päivystämään kotona.

Pennut ovat kasvattajalla vähintään kaksitoistaviikkoiseksi. Pennut on luovutettaessa kahdesti rokotettu ja niille on hankittu rekisterikirjat. Myös nämä maksavat. Kasvattajalle koituu pentujen ja imettävän emon ruokinnasta melkoisia kustannuksia ja kissanhiekkaakin kuluu tavallista enemmän.

Huolimatta ylläolevasta kasvattaja rakastaa kissojaan, on innostunut harrastuksestaan eikä laske kustannuksia ja aikaa. Kissojen kasvatus on kertakaikkiaan niin antoisaa ja mielenkiintoista puuhaa ja jokaisen pennun syntymä uusi ihme.

Rotukissan ostaja saa:
- Sen luonteisen ja näköisen kissan kuin on halunnut (kunhan on ottanut selvää rodun ominaisuuksista)
- Sosiaalisesti käyttäytyvän, sisäsiistin pennun
- Kasvattajan tuen ongelmatilanteissa
- Mukavan harrastuksen ihanien kissojen parissa

Siispä, jos olet kiinnostunut rotukissasta, älä jää paitsi tästä kaikesta vain rahan vuoksi.