TUROKin näyttelyä ei peruta – koronapassi vaaditaan

15.11.2021

Olemme tänään saaneet tietoomme Lounais-Suomen aluehallintoviraston uudet päätökset koskien yleisötilaisuuksien järjestämistä koronaviruspandemian aikana.

Aluehallintovirasto kieltää yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16.11.-16.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Lue lisää AVIn päätöksestä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69924586 

Viranomaispäätös vaikuttaa TUROKin näyttelyyn 27. ja 28.11.2021 siitä huolimatta, ettei näyttelyssämme ole yleisöä.

Näyttelyn perumisen sijaan TUROKin hallitus on päättänyt, että kaikkien 16-vuotiaiden ja sitä vanhempien osallistujien - niin näytteilleasettajien kuin toimihenkilöiden - on esitettävä koronapassi sisään tultaessa. Myös Turun Messukeskus, jossa näyttelymme järjestetään, edellyttää koronapassia kaikilta sisääntulijoilta.

Lue lisää koronapassista tästä: https://stm.fi/koronapassi 

Ymmärrämme, ettei kaikilla näytteilleasettajilla ole koronapassia ja olemme pahoillamme, että päätös voi estää näyttelyyn osallistumisen. Jatkamme selvityksiä ja palaamme tarkentavin ohjein mahdollisimman pian myös mahdollisen takaisinmaksun suhteen, jos näytteilleasettajalla ei ole esittää koronapassia.


TUROK ry:n hallitus