Näyttelyt yleisölle

Suomessa järjestetään vuodessa lähes neljäkymmentä rotukissanäyttelyä eli lähes 20 näyttelyviikonloppua. Näyttelytoiminta on mukava harrastus, jonka kautta on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja kiinnostuneille on tarjolla monenlaisia tehtäviä näyttelyiden järjestelyissä.

Kissan etu on toiminnassa kaiken muun edellä, eikä tärkeintä ole voitto vaan reilu kilpailu. Useimmat kissat viihtyvät näyttelyissä. Niissä kissoilla on tilavat häkit ja omistajalla on mahdollisuus olla kissan seurana koko näyttelyn ajan. Arvosteluhenkilöstö on asiantuntevaa, ja kissat tarkistetaan tarttuvien tautien varalta eläinlääkärin toimesta ennen pääsyä näyttelytilaan.

TUROK järjestää vuosittain kansainväliset rotukissanäyttelyt kahtena viikonloppuna.


Kevätnäyttelyssämme lauantaina 17.3.2012 järjestettiin lapsille pehmokissanäyttely, jossa pehmot arvosteltiin kuten oikeatkin näyttelykissat ja jokainen pehmo sai myös oman diplominsa ja pokaalin.

Paikalla kävi monta ihanaa ja omistajalleen rakasta pehmolelua.
Seassa oli isompia kissoja, pienempiä kissoja, itsetehtyjä, lahjaksi saatuja, mummin mukaan nimettyjä, nätisti harjattuja, kirjavia, valkoisia, mustia, pitkähäntäisiä, lyhythäntäisiä, tiikerikuvioisia, isäkissoja, lapsikissoja, serkuskissoja, kehrääviä kissoja - ja olipa eräs nallekin päässyt mukaan.
Pehmonäyttelyn tuomari Pirjo ja oppilaana seurannut IsoKissa olivat aivan ihastuksissaan jokaikisen pehmon kohdalla -ja siksipä oli pakko palkita aivan jokainen, koska jokainen oli aivan ainutlaatuinen ja omistajalleen se paras. Aivan kuten ovat näyttelyissä ne ihan oikeatkin kissat!

Kuvia pehmonäyttelystä voit käydä kurkkaamassa täältä: catza.net


kuva: Heikki Siltala

TUROK ry